Селекционерът на Дания Каспер Хюлманд обяви, че Кристиан Ериксен ще подкрепя съотборниците си от болничната стая в четвъртък за втория мач на състава срещу Белгия от група "B" на Евро 2020.

29-годишният халф колабира на терена в края на първото полувреме на двубоя с Финландия и бе хоспитализиран, за да се възстанови. Агентът му загатна, че той дори може да излезе от болницата и да изгледа срещата на "Паркен", но трябва да бъдат извършени още изследвания, за да може лекарите да установят каква е причината за сърдечния удар.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Болницата е близо до стадион "Паркен" и вероятно той ще чува шума от трибуните. Мисля, че ще облече националната фланелка и ще гледа мача", сподели Хюлманд преди утрешния мач.

"Всички изглеждат в добро състояние. Имаме силен отбор и сме готови за утре. Ще бъде доста емоционално да се върнем отново на "Паркен". Знам, че ще имаме огромна подкрепа. Трябва да се подготвим за тези емоции и да използваме позитивната енергия. Никой не може да замени Кристиан. Невъзможно е. Той дава ритъм на отбора и сега ще трябва да се справяме без него", добави наставникът на "червения динамит".