Селекционерът на датския национален тим по футбол Каспер Хюлманд изригна срещу УЕФА и заяви, че Европейската централа не е дала възможност на "червения динамит" да изиграе срещата с Финландия на старта в група "B"от Евро 2020 в друг ден. Както е известни, по време на мача халфът Кристиан Ериксен получи сърдечен арест на терена и двубоят на стадион "Паркен" в Копенхаген беше доигран след прекъсване от два часа, а "бухалите" спечелиха с 1:0.

"УЕФА не успява да ръководи с достатъчно състрадание в тази наистина трудна ситуация. Единственото правилно решение в такъв случай е да качиш играчите в рейса и да ги пратиш у дома, като се справиш с проблема по-късно. Заради случаите на коронавирус може да се отложи двубой с 48 часа, докато при сърдечен удар явно не е така. Това е изключително погрешно. В протоколите няма достатъчно добро ръководство за такива случаи. Доброто ръководство в определени случаи трябва да показва състрадание. УЕФА трябваше да подходи към случая доста по-внимателно заради чувствителното и специфично състояние, в което се намираха играчите. Беше решено подновяване на двубоя същата вечер, след като двата отбора поискаха това. Погрешно е да се мисли, че ние първи сме пожелали да доиграем тогава мача", сподели Каспер Хюлманд.

"Имаше два възможни сценария. Не може да се спори кое е било по-добре да се случи. Ние бяхме поставени под огромно напрежение. Бяхме пред дилема и ситуацията беше изключително трудна. Не мисля, че това беше правилното решение. Не беше редно да сме там обратно на терена след инцидента. Видя се колко силни са момчетата. Това, че те излязоха отново и играха, показва, че са силни характери. Много съм горд от това. На фона на всичко това не смятам, че бяха правилни предоставените ни от УЕФА две възможности", добави наставникът на "червения динамит".