От УЕФА заявиха, че са се отнесли „с най-голямо уважение“ към ситуацията, при която звездата на Дания Кристиан Ериксен получи сърдечен арест на терена и се строполи на земята, след което бе откаран в болница. В резултат на това мачът бе спрян и се доигра около два часа по-късно. В крайна сметка Финландия победи Дания с 1:0 с гол на Йоел Поянпало.

Селекционерът на датския национален тим Каспер Хюлманд бе крайно недоволен от развитието и решението на централата мача да се доиграе. Той обясни, че отборът не е имал избор и е трябвало да излезе на терена да продължи срещата.

„На играчите са им необходими по 48 часа почивка между мачовете, затова няма как да преместим тази среща за друга дата“, коментираха от УЕФА по повод критиките от страна на вратаря на „червения динамит“ Каспер Шмайхел и на Хюлман.

„УЕФА е сигурна, че се е отнесла с възможно най-голямо уважение към деликатната ситуация и към футболистите. Бе решено мачът да се доиграе, едва когато играчите и на двата отбора поискаха да го довършат на същия ден“, добавиха от футболна централа