Разминалият се със смъртта през 2012 година бивш футболист на Болтън Фабрис Муамба призна, че е преживял изключително емоционално случилото се с датския футболист Кристиан Ериксен на двубоя с Финландия (0:1).

Преди 10 години сърцето на Муамба спря за цели 78 минути, не реагира на дефибрилатора и е откаран в болница, където по-късно се възстановява.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Бях буквано целият в сълзи. Това ми припомни всичко, което ми се случи. Беше страшно. Намирах се в къщата на мой приятел, когато видях как Кристиан Ериксен се строполи на земята. Помислих си: "Не е възможно. Това не се случа". Ставаше все по-страшно с течение на времето. Това ми припомни моят случай. В следващия момент започнах да плача, а дори не познавам Ериксен", заяви Муамба, цитиран от Daily Mail. 

"Всички спомени изплуваха в съзнанието ми. Винаги съм се опитвал да не мисля за това, но е трудно. Опитах се да продължа напред, но когато видиш да се случва и на някой друг, се питаш - "Защо?". Ужасно е. Трябваше да се обадя на баща ми - "Гледаш ли това? Това не може да се случва? Какво му стана". Той има две деца, а съпругата му беше там", допълва 33-годишният бивш футболист.

"Доволен съм, че новините са добри, но ще съм по-спокоен да го видя да говори. Надявам се да се оправи, защото е още млад. Беше ужасно за наблюдаване. Бях буквално целият в сълзи и се разстройвам дори сега, когато говоря за това. Дано да се възстанови и да вземат най-правилното решение за него", каза още Муамба.