Лоши новини за кариерата на полузащитника на Интер Кристиан Ериксен пристигнаха от Италия. 29-годишният играч колабира по време на мача на Дания с Финландия на Евро 2020 след сърдечен арест, а според водещ лекар в Италия с кариерата му на Апенините е свършено.

Президентът на местното спортно кардиологично дружество Лусио Мос беше твърд в позицията си, че за нищо на света на Ериксен не трябва да се позволява да играе футбол в Италия.

"Ще бъде много трудно отново да го видим по терените в Италия заради правилата, които имаме. Има и друго. Как е възможно футболист, който се подлага на множество тестове, да бъде ударен от инфаркт? Винаги може да се пропусне нещо и ако наистина има скрит проблем, опасността е огромна. Трябва да разберем какво му е, но и да го направим, шансовете му да играе тук са почти нулеви. Имаме скритни закони и затова смъртността на спортистите ни е малка. Искаме  да остане така и призоваваме останалие европейски страни също да бъда стриктни в това отношение", обяви Мос пред Радио Пунто Нуово.