В събота вечерта целият свят беше поразен от случилото се с датския национал Кристиан Ериксен, който получи сърдечен арест на мача от Евро 2020 срещу Финландия (0:1). Халфът на Интер се срина на терена малко преди края на първото полувреме и срещата беше временно спряна.

Всички зрители бяха шокирани и от факта, че половинката на Ериксен – Сабрина, стоеше край страничната линия в средата на терена и с насълзени очи чакаше да научи новини за състоянието на своя любим. Малко след това до нея се приближи вратарят на „червения динамит“ Каспер Шмайхел, който започна да я успокоява. Впоследствие дойде и капитанът Симон Кяер.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Легендарният датски вратар Петер Шмайхел обяви пред „Би Би Си“ точно как е протекъл разговора между неговия син и Сабрина.

„Говорих с Каспер и разбрах какво си е казал с приятелката на Ериксен край терена. Тя е мислела, че той е починал. Синът ми я е успокоил с думите: „Той диша“, обяви европейският шампион от Евро`92 пред британската телевизия.

Кристиан Ериксен и Сабрина са заедно от 2012 г. Те имат две деца – тригодишен син и шестмесечна дъщеря. Децата не присъстваха на трибуните на стадион „Паркен“ в събота.