ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Байерн дава зелена светлина на Юлиан Нагелсман да стане селекционер на Бундестима при две условия, които Германският футболен съюз (DFB) трябва да изпълни, съобщава "Билд".

Спортният директор на централата Руди Фьолер, който води Бундестима при победата с 2:1 над Франция в контрола тази седмица, вече се е свързал със съветника на Нагелсман Фолкер Щрут и преговорите за финансите са започнали. Разговори със самия Нагелсман, който има договор с Байерн до 2026 година, осигуряващ му заплата в милиони без работа, все още не са водени. 36-годишният специалист обаче е считан за фаворит за поста на изритания позорно Ханзи Флик след загубата с 1:4 от Япония в друга приятелска среща.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Бившият треньор на Байерн може да последва стъпките на Ханзи Флик за втори път, ако подпише с Бундестима - той пое от него треньорската пост при баварците през лятото на 2021 година. Вицепрезидентът на DFB Ханс-Йоахим Вацке пък вече е попитал Байерн за Нагелсман.

Грандът от Мюнхен, който се изръси около 20 милиона евро за подписа на Нагелсман през 2021 година, когато той водеше РБ Лайпциг, не иска да го пуснат гратис сега и затова е поставил две условия. Първото е футболният съюз най-сетне да организира обещания при назначаването на Флик мач между Байерн и Бундестима, а второто условие е да бъде покрита заплатата от около 20 милиона евро, която Байерн все още дължи на Нагелсман по клаузите на контракта му.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!