Шалке 04 загуби у дома от Херта с 0:2 в среща от втория кръг на германската Бундеслига и след второто си поредно поражение остава без нито една точка в актива си. На старта „миньорите“ отстъпиха при визитата си на Волфсбург (1:2) с гол в добавеното време.

Играчите на Доменико Тедеско можеха да поведат в 13-ата минута, когато получиха дузпа след намесата на ВАР за игра с ръка на защитник на Херта в наказателното поле. Даниел Калиджури обаче пропусна от бялата точка, пращайки топката встрани от вратата. След това „кралскосините“ бяха наказани от „старата дама“ и загубиха след два гола на словака Онджей Дуда (16, 90+1). В добавеното време Йевхен Коноплянка от домакините бе изгонен с директен червен картон, а от последвалото изпълнение на прекия свободен удар Дуда оформи крайния резултат.

След втората си поредна победа Херта се изравни по точки с лидерите Байерн и Волсфбург, но остава на трета позиция заради по-лошата си голова разлика. Шалке 04 е 15-и без спечелени точки и с голова разлика 1:4, която му отрежда позиция пред Фрайбург, Байер (Леверкузен) и Щутгарт, които също все още не са взели нито точка този сезон.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА - ТУК