Байерн стана шампион на Германия за 33-и път в 11-и пореден сезон след голяма драма и победен гол на Джамал Мусиала в 89-ата минута срещу Кьолн за 2:1. След успеха баварците завършиха на първо място в класирането заради по-добрата си голова разлика спрямо Борусия (Дортмунд), който по същото време завърши 2:2 с Майнц на "Синган Идуна Парк".

Воденият от Томас Тухел тим вдигна сребърната салатиера след двубоя - или поне нейно копие, тъй като оригиналният трофей бе в Дортмунд, където "жълто-черните" държаха всичко в свои ръце преди последния кръг и трябваше да победят Майнц, но успяха само да наваксат два гола пасив, а изпуснаха и дузпа.

По време на награждаването баварците бяха освиркани от феновете на "козлите", а това не е никаква изненада, защото запалянковците на Кьолн и Дортмунд ги свързва дълбоко приятелство и те показаха отношението си към 11-ата поредна титла за баварците.

Истинският трофей ще се отправи към Мюнхен, където още утре футболистите ще го покажат на празника с феновете пред кметството на града.