Борусия (Дортмунд) и Аугсбург изиграха интригуващ мач от Бундеслигата, спечелен от "жълто-черните" с 4:3. Освен с голово шоу, срещата ще се запомни и с дебюта на Себастиан Алер. Завърналият се във футбола след лечение на рак на тестисите 28-годишен нападател за първи път игра в официален мач на Борусия. Клубът от Дортмунд го привлече от Аякс през лятото.  

19-годишният английски национал Джуд Белигам и Нико Шлотербек вкараха първите два гола за Борусия в началото на мача от 16-ия кръг, а между тях Арне Майер бе изравнил за Аугсбург. Същото за 2:2 направи и Ермедин Демирович в добавеното време на първата част.

Английското крило Джейми Байноу-Гитенс изведе Дортмунд отново напред през второто полувреме, но секунди по-късно Давид Колина бе точен за гостите - 3:3. 

20-годишният американец Джовани Рейна се превърна в герой за домакините, донасяйки победата с 4:3 в 78-ата. 

Преборилият рака Себастиан Алер започна мача на пейката и влезе в игра през второто полувреме (в 62-ата минута) под бурните аплодисменти на публиката и доигра срещата. Той не успя да вкара гол, а Борусия стигна до победа в първия си мач от два месеца насам. "Жълто-черните" са шести в класирането с 28 точки. Аугсбург е на 15-ото място с 15 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!