ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Борусия (Дортмунд) спечели с 4:3 зрелището с Аугсбург от 16-ия кръг на Бундеслигата, а официален дебют за "жълто-черните" записа Себастиан Алер. 28-годишният котдивоарски нападател влезе на смяна в 62-ата минута при 2:2, взривявайки трибуните. 

На "Сигнал Идуна Парк" присъстваха 81 365 зрители, които мощно аплодираха големия герой.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

 

 

 

Борусия привлече Алер през юли от Аякс за 31 милиона евро, а очакванията бяха той да замени Ерлинг Холанд, който по-рано беше продаден на Манчестър Сити. Малко след трансфера котдивоарският голмайстор беше диагностициран с рак на тестисите. Туморът бе злокачествен и Алер се подложи на четири цикъла химиотерапия и две операции. 

След голямата си победа той записа дебют за Борусия тази вечер, завръщайки се в Бундеслигата. Преди време Алер игра в немското първенство с екипа на Aйнтрахт (Франкфурт) (2017-2019 г.). След това мина и през Уест Хям (2019-2021 г.). Алер е играл още в Оксер и Утрехт. Национал е на Кот д`Ивоар.

За първия си официален мач за Борусия (Дортмунд) нападателят с №9 излезе на терена със специални оранжеви обувки с надпис "Майната му на рака".  

След последния съдийски сигнал двете деца на Алер - дъщеричката Киара и момченцето Еден притичаха при татко си на терена и празнуваха заедно. 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Снимки Profimedia.bg: