Треньорът на Байерн Томас Тухел говори на пресконференцията преди реванша с Лацио от 1/8-финалите на Шампионската лига. Двубоят е утре от 22:00 часа, а баварците загубиха в Рим с 0:1.

Тухел може да загуби работата си предсрочно, ако не успее да отстрани Лацио. 

"Мисля, че ситуацията за нас е ясна, но за топ представяне има нужда и от известен натиск", коментира треньорът на Байерн.

"Последните ни резултати, включително загубата в Италия в първия мач с Лацио, означават, че няма да ни бъде лесно утре. Напрежението е необходимо и ще го има и в реванша. Трябва да победим с два гола разлика срещу италиански отбор, и то на Маурицио Сари. Летвата е много високо", продължи Тухел.

Попитан дали отпадане от Лацио би означавало непосредствена раздяла с клуба, специалистът отговори лаконично: "Това не зависи от мен."

"Знам, че се съгласихме по темата и обявихме решението, но може да сте сигурни, че никой няма по-голяма амбиция от мен за срещата с Лацио", добави Тухел.

"Утре всяка минута ще бъде важна. Трябва и търпение, да, защото може да има нервност, ако всичко се проточи. Но нямаме време за губене. Трябва да сме хладнокръвни и същевременно да играем с емоция, за да вкараме повече голове от Лацио", завърши треньорът на Байерн.