Шалке 04 и Хофенхайм завършиха наравно 1:1 на “Фелтинс Арена” в среща от 25-ия кръг на германската Бундеслига, но срещата ще се запомни с друго. Скандалът с транспаранти срещу президента на Хофенхайм Дитмар Хоп не спира, но този път такива бяха издигнати от феновете и срещу боса на „миньорите“ Клеменс Тьонийс.

Уестън Маккени (20) изведе домакините напред в резултата след асистенция на Джонджо Кени, а Кристоф Баумгартнер (69) изравни, засичайки центриране от корнер. Четири минути по-рано гостите вкараха и друг гол чрез Бенджамин Хюбнер, но той не бе признат заради засада.

Феновете на „кралскосините“ издигнаха множество плакати, както срещу своя президент Клеменс Тьонийс, така и срещу противниковия Дитмар Хоп. Първо те припомниха цитат на Тьонийс през лятото, в който той се подиграва на африканците, като привържениците добавиха: “Не приемаме омаловажаване”. След това те показаха плакат с надпис: “Извиняваме се на всички к*рви за това, че ги свързваме с г-н Хоп”. По-късно последва и още един постер по адрес на президента на Хофе: “Вашият проблем са мишените, а нашият е к*чият син”. Други запалянковци пък написаха: “Дали става въпрос за Тьонийс или Хоп, милиардерите не са уязвимо малцинство”, а в допълнение феновете скандираха “ГФС е футболна мафия” и “Вие унищожавате нашия спорт”. В нито един момент обаче съдията Свен Яблонски не прекрати мача, както това се бе случило преди седмица на срещата между Хофенхайм и Байерн, в която фенове на гостите издигнаха плакати срещу боса на домакините.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След хикса Шалке 04 е шести с 37 точки, а Хофенхайм заема девета позиция с 35 точки.

В друга среща от кръга Волфсбург завърши 0:0 у дома с претендента за титлата РазенБалшпорт (Лайпциг), който остана втори с 50 точки и на 2 зад Байерн. Баварците са с мач по-малко и при победа над регионалния съперник Аугсбург утре в Мюнхен може да увеличат преднината си.

Байер (Леверкузен) разби гостуващия Айнтрахт (Франкфурт) и изскочи на четвъртата позиция с 47 точки и на една пред Борусия (Мьонхенгладбах), който домакинства на третия Борусия (Дортмунд) по-късно днес.

Херта и Вердер завършиха зрелищно 2:2, а Фрайбург пък срази у дома Унион (Берлин) с 3:1 и е осми с 36 точки.

РЕЗУЛТАТИ ОТ 25 КРЪГ В БУНДЕСЛИГАТА