Почетният президент на Байерн Ули Хьонес смята, че назначението на Оливер Кан като шеф на клуба е било грешка. Бившият вратар бе изпълнителен директор на баварците, но бе уволнен след последния кръг.

"Дори и да бяхме спечелили всички титли и националната купа и Шампионската лига, щяхме да постъпим по същия начин. Решението трябваше да бъде взето", каза почетният президент на клуба пред списание "Кикер".

На 71-годишна възраст Ули Хьонес остава най-влиятелният човек в Байерн, като е член на Съвета за наблюдение - органът, който отстрани Кан от поста му, както и спортния директор Хасан Салихамиджич.

Запитан дали е било грешка да бъде назначен Оливер Кан на поста през 2021 година на мястото на друга икона за клуба - Карл-Хайнц Румениге, Хьонес отговори: "В действителност трябва да признаем, че това е така".

"Голямото разочарование идва от това, че мислех, че със силната си личност той ще изпълни ролята, но вместо това той се обгради с външни съветници, които доведоха до това да се създаде катастрофална атмосфера в клуба", смята почетният президент.

Оливер Кан, който имаше договор с Байерн до края на 2024 година, не само бе уволнен от клуба, но и му бе забранено да присъства на последния мач на Байерн срещу Кьолн.

Кан отрече пред вестник "Билд" да има катастрофален баланс с отбора, като обясни, че проблемите на тима са заради период на преход.