Президентът на Байерн Херберт Хайнер и новият изпълнителен директор Ян-Кристиан Дреезен дадоха съвместна пресконференция, на която обясниха разделите с Хасан Салихамиджич и Оливер Кан. Новината за освобождаването на двете клубни легенди беше съобщена веднага след спечелването на шампионската титла в събота.

"Почетният президент Ули Хьонес и аз проведохме разговори с тях в четвъртък, за да имат достатъчно време да организират раздялата си с клуба. Направихме го от уважение към тези големи личности в историята на Байерн“, заяви Хайнер.

„Със Салихамиджич се разбрахме за раздяла по взаимно съгласие. При Кан нещата се развиха доста емоционално и не успяхме да постигнем приятелско споразумение. Разбрахме се да говорим в петък сутринта, но отново не се разбрахме. В резултат на това свикахме извънредно заседание на Надзорния съвет в петък вечерта, на което взехме решение той да бъде уволнен“, допълни президентът на Байерн.

„Разбрах, че Оливер Кан е публикувал туит. Изненадан съм от неговото съдържание и оплакването, че му е било забранено да присъства на мача в Кьолн. В събота следобед получих съобщение от него, че е болен от летен вирус и не може да дойде в Кьолн. Това съобщение го пазя на телефона си“, обяви босът на баварците.

„Говорих с Томас Тухел в петък и му обясних ситуацията. Той прие всичко с разбиране. Ние имаме доверие в неговите качества и смяната му не е стояла на дневен ред. С негово съгласие умишлено не информирахме играчите за промените. Искахме да са фокусирани единствено върху мача с Кьолн. Както виждате това даде резултат“, обясни Херберт Хайнер.

Президентът на Байерн коментира и информациите, че се водят преговори за нов спортен директор на клуба. Според информациите от немските медии вариантите са Макс Еберл (заемащ същия пост в РазенБалшпорт Лайпциг) и Маркус Крьоше (спортен директор на Айнтрахт Франкфурт).

„И двете споменати имена са много, много добри в своята професия. Техните отбори играха на финала за купата на Германия, където и ние искахме да участваме“, коментира Хайнер.