130 грации от 20 клуба от цялата страна ще спорят за отличията на Държавното първенство по художествена гимнастика за девойки старша възраст и жени за приз "Жулиета Шишманова" в Бургас. Състезанието, което ще се проведе в зала "Младост", ще бъде открито официално утре, от 12:00 часа. 

Организатори са клуб "Черноморец" и Българската федерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас. Атрактивната надпревара ще продължи три дни, като в четвъртък от 12:15 часа стартират девойките. В петък от 9:30 часа до 16:45 часа ще се състезават жените, след което ще е награждаването им в многобоя. 

Демонстративни изпълнения на националните отбори - ансамбъл за девойки старша възраст и жени, ще наблюдават зрителите в зала "Младост" от 14:00 до 14:15 часа. В последния състезателен ден - събота, началото е в 9:30 часа. 

Първо за медалите на отделните уреди ще спорят девойките, а след тях и жените. Награждаването е предвидено за 12:30 часа. На държавното първенство ще участват всички национални състезателки, начело с една от най-добрите ни гимнастичка в момента Невяна Владинова. За отличията ще спорят и грации от трите бургаски клуба - "Черноморец", Олимпия" и "Олимпия-74". Главен съдия ще е Красимира Филипова.