Ансамбълът по художествена гимнастика на България заминава на изключително важен подготвителен лагер във Варна, научи БЛИЦ. Той започва в сряда (1 март) и ще продължи до 15 март. Традиционно състезателките по гимнастика тренират в морската ни столица преди важни състезания. А такива се очертават съвсем скоро.

Ансамбълът пропуска Гран при турнира в Киев (17-19 март). Причината е контузията на Елена Бинева, която се възобнови часове преди турнира в Москва. БЛИЦ вече писа за изключителното геройство на Ели, която игра в руската столица въпреки предписанието на четирима лекари да почива. Треньорският щаб на ансамбъла начело с Весела Димитрова иска травмата на Ели да отшуми напълно, за да е готова за по-важните състезания.

Така следващата надпревара, в която нашите ще вземат участие, е първата от поредицата Световни купи. Тя е в Песаро (Италия) 7-9 април. В рамките на един месец ансамбълът ще има четири поредни световни купи. След Песаро идва състезанието в Ташкент (Узбекистан) (21-23 април), Баку (Азербайджан) (28-30 април) и София (5-7 май).

Предстоящият подготвителен лагер във Варна ще бъде изключително полезен за треньорите да отделят известно време ансамбъла от шумотевицата напоследък. Интересът към момичетата след дебюта им в Москва е огромен, а това донякъде затруднява ежедневната работа.

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ели Бинева и Теди Александрова ще имат две седмици на пълно спокойствие и здрави тренировки в морската ни столица. С тях са и Стефани Кирякова, Камелия Стоилова и Мадлен Сергеева, които са неделима част от отбора и създават нужната конкуренция.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ