СТЕФАН РАЛЧЕВ, ПРАТЕНИК НА БЛИЦ В ПЕСАРО

Изключително присъствие имаше на последната подиум тренировка на българките Невяна Владинова и Катрин Тасева преди старта на световното първенство по художествена гимнастика. Шампионатът на планетата започва на 31 август (сряда) и приключва на 3 септември (неделя). Именно Неви и Катя първи ще излязат на подиума още в сряда, когато са квалификациите и финалите на първите два уреда.

Двете българки проведоха две тренировки в понеделник – сутринта и следобед. Второто занимание бе първо в залата за хореография, а след това в официалната зала под съпровода на музика. Подиумната тренировка бе силна за Невяна Владинова, която изигра много хубаво съчетание на бухалки. Катрин Тасева направиха малко повече грешки, особено на лента. Имаше обаче и допълнителна причина – в залата бе адско течение, а и с „намесата“ на климатика почти всички момичета губеха контрол над лентите.

Първата трикратна абсолютна световна шампионка Мария Гигова изгледа тренировката следобед и постоянно бе до нашите момичета. Тя ги подкрепяше и водеше разговори с Илиана Раева, Бранимира Маркова и Силвия Стойнева. На следобедната тренировка отново присъства президентът на международната федерация Моринари Ватанабе, който от години е близък с българската художествена гимнастика.

Днес Невяна и Катрин имат още две тренировки – сутринта и следобед, по точно определен ред от домакините. И двете се чувстват добре и подготвени за старта на световното първенство.