Световната купа по спортна гимнастика във Варна бе официално открита. Събитието бе съпътствано с изпълнения на духовия оркестър на военноморските сили на България с диригент капитан лейтенант Георги Зайранов и на ансамбъл „Одесос“.

На официална церемония, провела се пред Двореца на културата и спорта във Варна, присъстваха областният управител Стоян Пасев, кметът на града Иван Портних, председателят на организационния комитет Йордан Йовчев, президентът на родната федерация по гимнастика Красимир Дунев, както и представители на всички 20 отбора.

„Изключително се радвам, че Варна за пореден път е домакин на Световната купа по спортна гимнастика. Това е признание за отличните бази и големия спортен потенциал, с които градът ни разполага. Пожелавам на всички участници успех и съм уверен, че ще станем свидетели на страхотни изпълнения“, сподели Иван Портних.

Знаменосци по време на откриването бяха курсанти от Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“. Чрез поздравителен адрес, изпратен до организаторите и участниците в Световната купа, министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрази увереност, че „надпреварата ще премине на най-високо ниво и ще остави дълбока следа в спортния живот на варненци“.

Ето и програмата на Световната купа:

Петък, 1 септември:
10:00 – 12:30 часа – квалификации
15:00 – 18:00 часа – квалификации

Събота, 2 септември:
11:20 – 17:10 часа – Финали

Неделя, 3 септември:
11:20 – 17:10 – Финали