Две от „златните момичета” радват спортен Бургас с присъствието си от няколко часа. Чаровната Християна Тодорова отново влиза в ролята си на съдия на престижния турнир „Жулиета Шишманова”. Повече от 130 грации от 20 клуба от цялата страна ще спорят за отличията.

Хриси трупа все повече опит на съдийската маса. Не случайно й възлагат сериозни надежди за лидер на България в тази област след време.

Героят от 2016 година Любомира Казанова отскоро атакува треньорската професия. И в Бургас Буба ще изведе малки грации в надпреварата. Всичко това ще се случва под зоркия поглед на Ина Ананиева. Доскорошният национален треньор също е край морето, за да следи изявите не само на Любомира, с която работят в клуб „Левски-Илиана”, а и на всички по-млади треньори и състезателки.

Състезанието се провежда в зала "Младост" и вече бе открито днес на обяд. В петък от 9:30 часа до 16:45 часа ще се състезават жените, след което е награждаването в многобоя.

Ансамбълът на България в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теди Александрова, Ели Бинева, Стефани Кирякова, Камелия Стоилова и Мадлен Сергеева ще участва демонстративно в петък между 14:00 и 14:15 часа. Девойки старша възраст също ще имат демонстративно изиграване.

В последния състезателен ден - събота, началото е в 9:30 часа. Първо са финалите на отделните уреди при девойките, а след тях и жените. Награждаването е предвидено за 12:30 часа.

На държавното първенство ще участват всички национални състезателки без Ерика Зафирова, която е в Тие (Франция). Феновете ще могат да се насладят на Невяна Владинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн и Петя Борисова.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ