"Как се става гимнастичка?", "По колко време тренирате на ден?", "Как се справяте с напрежението?", "Напрежението като преди контролно ли е?", "Какво ще ни посъветвате?", "С какво се занимавате сега?"...

Десетки подобни въпроси зададоха най-щастливите деца днес. Те бяха такива, тъй като техният учител Валентин Иванов от 144 СУ "Народни будители" сбъдна една от мечтите им. При проведена анкета с учениците на въпрос - кого бихте искали да видите в час, децата единодушно избрали "златните момичета".

Така днес на обяд четири от олимпийските медалистки в Рио де Жанейро - Християна Тодорова, Ренета Камберова, Михаела Маевска и Любомира Казанова, посетиха 5Д клас в столичното 144 училище "Народни будители". То е с изучаване на музика, изобразително изкуство и хореография. От 2001 година 144 СУ е базово училище на СУ „Св. Климент Охридски“. Училището има многобройни отличия и награди от конкурси в страната и чужбина.

Появата на четирите доскорошни състезателки по художествена гимнастика предизвика фурор сред учениците. Те посрещнаха любимките си с изпълнение на хоро и се бяха подготвили подобаващо. Децата бяха изготвили специални плакати, на които Християна, Рени, Михаела и Любомира да се разпишат. Накрая им подариха красива обща снимка с послание "За златните момичета на България от златните деца на 5Д клас."

"Много благодарим на цялото училище и на господин Иванов, че ни покани в клас. Най вече благодарим на прекрасните деца - те бяха чудесни, заредиха ни с много емоции и позитивизъм. Прекарахме един час, който мина неусетно. Атмосферата наистина беше прекрасна. Върнахме се години назад, когато ние бяхме на тяхната възраст и седяхме на ученическите чинове", казаха златните момичета.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ