16-годишната ни дебютантка в Световната купа Памела Георгиева се класира за финала на греда на турнира по спортна гимнастика във Варна. В първата фаза на квалификациите, които се провеждат в Двореца на културата и спорта, тя постигна четвърти резултат от 12,650 точки и през уикенда ще участва в спора за медалите на този уред.

Само бразилките Сантос и Иполито, както и представителката на Египет Хюсеин, се справиха по-добре от 16-годишната ни състезателка.

„Бях много притеснена преди началото, но когато се качих на гредата, ми олекна. Доволна съм! Все пак това наистина е дебютът ми при жените. Мисля обаче, че мога и много повече. Трябва да изчистя стабилността си. В бъдеще искам да усвоя и още нови и по-трудни упражнения. Със сигурност не очаквах да съм на финал. Там вече не мисля, че ще бъда толкова нервна“, каза Георгиевa, цитирана от Viasport.bg.

Христос Маринов също си осигури място във финала на халки като даде пети резултат от 13,850. Най-добре се представи украинецът Игор Радивилов, постигнал 14,700.