Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева влезе в още една роля. След треньорската, мениджърска и ръководителна дейност, днес бе и преподавател. Или по-точно лектор на „Провидент Файненшъл България“. За сериозността на събитието говори и присъствието на посланика на Кралство Великобритания в България Ема Хопкинс.

Шефката на федерацията говори именно след посланик Хопкинс. Представянето бе вълнуващо. Присъстващите видяха отново онези мигове, които накараха милиони българи да тръпнат – изпълнения на „златните момичета”. Заедно с това бе представена и Илиана Раева.

Темата на лекцията бе мотивацията и екипна работа. Една от легендите ни в художествената гимнастика се върна години назад, за да покаже трудния път до върха. Първо като състезател, след това като треньор и създател на първия частен клуб по гимнастика след прехода. „Именно целият опит, който съм натрупала като треньор, мениджър и ръководител ми дава възможност да взимам всекидневно важни решения. Изключително е важно да даваш път на хора, в които виждаш потенциал и качества. Сам човек не може да се справи с нищо, затова е важна екипната работа”, бяха част от думите на Илиана Раева.

Тя даде и многократни примери от работата си със „златните момичета”. Разказа за начина, по който ги е учила и съветвала да бъдат не само добри спортисти, но и социално ангажирани в обществото хора. В края на речта си Илиана Раева изказа огромно задоволство от развитието на художествената гимнастика в последните години. Тя обясни успехите именно с добрия екип, на който разчита, както и на натрупания собствен управленски опит през годините. Председателят на федерацията подчерта, че че най-важното за всички е емоцията и радостта, която отборът е донесъл на България.

Присъстващите аплодираха "златното момиче", а водещият я изпрати с думите: "Винаги с удоволствие произнасям името на Илиана Раева, защото то е символ на победата!"