Катрин Тасева изигра и последните си две съчетания от квалификациите на световното първенство в Пезаро (Италия). Днес българката получи оценка 15,700 на лента и 16,900 на бухалки и очаква да разбере дали ще се класира за финалите, които са по-късно тази вечер.

“Като за първо световно първенство мисля, че се справих добре. Стартирах силно. Жалко, че попаднах в толкова ранна група и съдиите все още не са се ориентирали с оценките, базата на оценяване е малко по-ниска”, каза Катрин Тасева.

“Вчера, когато играх на обръч и топка, нямаше напрежение, днес имаше малко повече и този финал на бухалки… случи се в последната секундичка”, допълни красивата ни състезателка.

На въпрос, направило ли й е впечатление не само от българската, но и чуждестранна подкрепа, Катрин отговори: “Виждам, че има испанци и италианци, които викат за нас. Радвам се, че правим така останалите също да ни харесват. Благодаря на всички за подкрепата и се извинявам, че сега не мога да им отговоря. Ще го направя след края на световното първенство. Виждсам абсолютно всичко, което ми пращат и пишат, но искам да съм концентрирана към състезанията.”

На въпрос, докъде се простират мечтите й, Тасева каза: “Моите мечти не свършват дотук. Мисля, че сега започвам. Има още какво да покажа. Радвам се, че успях да се справя с физическата си форма и да участвам на световното първенство.”