"Красива, талантлива, смела, истински боец и Капитан - всичко това, събрано в едно - това е Невяна Владинова!", написаха на фейсбук страницата на родната федерация по художествена гимнастика след като Неви спечели бронзов медал в многобоя на Световната купа в Баку. 

"След вчерашния труден ден, днес Неви игра както трябва и направи всичко, което се искаше от нея, за да се качи на стълбичката в многобоя. Утре ще играе на всичките четири финала, а във финала на бухалки нашето момиче влиза с най-силната оценка на уреда на турнира. Поздравления, прекрасна Неви! Обичаме те! След края на втори поток ще разберем дали Боряна Калейн ще се класира във финала на лента и на кое място ще завърши в многобоя", добавиха от БФХГ.

"Много съм радостна, че днес се представих по този начин, тъй като във втория квалификационен ден е по-трудната част от моята програма. Не всичко се получи идеално, но се надявам в неделя да играя още по-добре“, сподели Владинова.

Тя разказа, че често пътува до столицата на Азербайджан: „Бях тук на Европейското през 2014 година, после на Европейските игри през 2015-а, на Световната купа през 2016-а. Баку много ми харесва. Той е съвършено различен от българските градове, затова ми е много интересно да го разглеждам“, добави Неви.