Чаровната гимнастичка Мария Матева, която вече не се състезава професионално, публикува емоционално обръщение, чрез което специално благодари на дългогодишната си треньорка Петя Монева.

"Точно преди една година - на 01.02.2016 г. моята кариера приключи. Искам да изкажа благодарности към личната си треньорка, която беше с мен във всеки момент от моето израстване. Бях само на 8, когато започнах при нея и тя видя в мен нещо, което я накара да повярва, че мога да постигна много в този спорт и така 13 години седеше зад гърба ми като майка-орлица. Благодаря Ви, госпожо за всичко, което сте изтърпяли заради мен.

Благодаря на целия национален екип треньори, хореографи, доктори, масажисти, рехабилитатори, които се грижеха за всяка травма, за подсигуряване на професионална подготовка за големи състезания. Пожелавам на всеки спортист да се докосне до големия спорт, защото за мен няма по-голяма емоция от тази да излезеш и цялата зала да вярва в теб, да те подкрепя, а ти да защитаваш България. Целият ми живот е бил художествена гимнастика и съм горда с това, което успях да постигна. Благодаря още веднъж за всичките незабравими моменти!", написа Матева.

"Благодаря ти, Миме, за тези думи. Няма по-голяма радост за един треньор от признанието от неговия състезател. Бяхме и ще бъдем винаги заедно!!! Всичко, което съм дала, съм го правила с цялата обич и душа. Обичам те", отвръща й емоционално Монева, която е основател и президент на клуба по художествена гимнастика "Олимпия 74".