Невяна Владинова напълно заслужено спечели приза „Спортист на месец април” в традиционната анкета сред медиите. След двудневна почивка красивата плевенчанка се завърна в залата.

Тя вече е в Барселона, където ще участва на турнир. След завръщането си, следващата седмица на Неви предстои участие в държавното отборно първенство. „Именно заради държавното предпочитам да бъда на състезание преди него, за да бъда във форма. Отпочинах си два дни, достатъчно са, за да презаредя батериите”, каза Неви пред журналистите, след като бе наградена за спортист на месец април.

„След държавното имаме една седмица възстановителен лагер. След него заминаваме на подготовка в Япония. Там лагерът ще бъде десетина дни. След това ни предстои участие с Боряна Калейн на световните игри в Полша (края на месец юли)”, допълни красивата грация.

Ето какво й предстои след това. Неви ще участва на още две световни купи, но които вече са с ранг на Чалъндж турнири – Минск (5-6 август) и Казан (11-13 август).

След това е Световното първенство в Песаро (Италия) 29 август-3 септември. „Ще направя всичко възможно да съм на ниво и да съм в топ форма в Италия. Това е целта. Европейското беше малко като контролно преди Световното. В Песаро ще бъде доста трудно. Освен рускините, силни са също момичетата от Беларус, Израел, Украйна, американката също”, каза още Неви.

По повод съдийското ощетяване на бухалки в Будапеща и очакванията в следващите състезания, Владинова коментира: „Това, което се случи, беше случайно. Цяла година не съм имала проблеми. Мисля си, че всичко ще е наред.”