Двете ни най-силни състезателки по художествена гимнастика индивидуално – Невяна Владинова и Катрин Тасева, заминаха днес за Песаро (Италия). Те ще участват в първата от серията световни купи. В четвъртък са подиум тренировките, а в петък и събота – квалификациите. В неделя (9 април) са финалите.

Двете момичета имаха само един пълен ден – вторник, в който бяха в София и естествено – тренираха. Те се прибраха в понеделник вечерта от Марбея (Испания), а днес сутринта с много ранен полет заминаха за Италия. Този ритъм – полети, един или два дни в София и отново пътувания, вече започна. И ще продължи до края на месеца.

Грациите ще се завърнат от Италия другия понеделник (10 април). Още на следващия ден – 11 април, обаче започва държавното първенство категория „Елит” в София. В него ще участват всички националки, включително Неви, Катя, Боряна Калейн, Петя Борисова и Ерика Зафирова.

На двете световни купи – Ташкент и Баку, режимът ще бъде подобен. Ще се пътува в сряда за Ташкент и ще се остане до неделя. В понеделник привечер момичетата ще бъдат в София и още в сряда поемат към Баку.

Хубавото е, че Неви ще почива след държавното първенство и няма да пътува за Ташкент, а чак за Баку. А Катрин Тасева ще участва на абсолютно всички състезания.

Световна купа в Песаро (7-9 април) - Невяна Владинова, Катрин Тасева, ансамбли девойки и жени

Държавно първенство категория "Елит" (11-13 април) - всички национални състезателки индивидуално

Световна купа в Ташкент (21-23 април) - Катрин Тасева, Боряна Калейн, ансамбъл жени

Световна купа в Баку (28-30 април) - Невяна Владинова, Катрин Тасева, ансамбъл жени

Световна купа в София (5-7 май) - Невяна Владинова, Катрин Тасева, ансамбли жени и девойки

Европейско първенство в Будапеща (19-21 май) - Бранимира Маркова ще избере две гимнастички