Националният ансамбъл по художествена гимнастика бе избран за Отбор на годината на България. Момичетата на Ина Ананиев завоюваха бронзов медал на Олимпиадата в Рио в много труден момент и спечелиха симпатиите на цялата страна.

Момичетата се представиха отлично и на Световната купа в Казан, където завоюваха златен медал в съчетанието на пет ленти. Те станаха шампионки в многобоя на Гран при в Москва, а на Световната купа в София грабнаха още два златни медала.

В края на тази година златните момичета изиграха своя бенефис пред препълнената зала "Арена Армеец" и отстъпиха своите места на следващата генерация.

Наградата на момичетата бе връчена от спортния министър Красен Кралев.

„За нас е огромна чест да сме тук и да спечелим тази награда. Искам да благодаря за тази награда на нашите треньори и всички, които не спираха да ни подкрепят. Благодаря и на останалите момичета. Има страшно много неща, които ще ни липсват. Едно от основните неща е това да играем за България, защото винаги ни е карала да се чувстваме като шампиони и победители. Безкрайно сме благодарни, че стоим на тази сцена”, каза при награждаването Ренета Камберова.