Още златни момичета на България са включени в книгата Pinceladas de Rítmica. БЛИЦ вече разказа за най-звездното попълнениe в творбата – трикратната европейска и трикратна абсолютна световна шампионка Мария Петрова. Нейна рисунка е и на една от двете корици на луксозното издание.

Албумът е сътворен от бившата испанска националка в ансамбъла Монтсе Мартин, пише Красивата страна на спорта. След края на кариерата си Мартин се отдава на хобито си да рисува и преди дни представи книга, в която са събрани рисунки и биографии на 50-те най-обичани и значими гимнастички от 80-те години до днешни дни. Всяка грация има собствена рисунка, дело на Монтсе. Текстовете са дело на нейния брат Мануел.

Освен Мария Петрова вътре в книгата са още доста наши златни момичета - Анелия Раленкова, Лили Игнатова, Бианка Панова, Диляна Георгиева, Адриана Дунавска, Елизабет Колева, Юлия Байчева, Теодора Александрова и Силвия Митева.

Не е забравен и ансамбълът от 1987 година, който спечели трите световни титли във Варна. Отборът ни е в състав – Камелия Дунавска, Таня Ставрева, Елена Лазарова, Лидия Бочева, Петя Чолакова, Ивелина Дешкова и Биляна Кендерова.

Книгата вече е представена в Мадрид преди няколко дни, а след това е имало премиера и в Барселона. Предстои да бъде преведена и на английски език.

 работи заедно с брат си Мануел. В последните години се отдава на изобразителносто изкуство и илюстрира детските книжки за гимнастичката Олимпия, които пише друга испанска грация Алмудена Сид.

Снимка №1 Мария Петрова

№2 - Анелия Раленкова

№3 Лили Игнатова, Адриана Дунавска и Силвия Митева

    
 
№4 Теодора Александрова, Елизабет Колева, Бианка Панова и Диляна Георгиева
 
 
№5 Ансамбълът от 1987 година