СТЕФАН РАЛЧЕВ, ПРАТЕНИК НА БЛИЦ В ПЕСАРО

Проблем с тока в зала „Адриатик Арена“ забави първата подиум тренировка на ансамбъла. Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска пристигнаха късн снощи в Песаро за първото си участие на Световно първенство. С отбора е и Християна Тодорова, която е номинирана за Предсатвител на комисията на атлетите, а изборът е тази вечер.

В 10:00 часа започна загрявката на Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Теодора Алексанрова с резерви Стефани Кирякова, Камелия Стоилова и Анна Шивачева.

По списък момичетата ни трябваше да излязат на основния килим в 12.40, но бяха забавени с 30 минути. На подиум тренировката грациите изиграха два пъти композицията с пет обръча, вторият без грешка и веднъж тази с три топки и две въжета. Момичетата не показаха новите си трика, а излязоха по тренировъчен екип.

Токът в залата угасна по-рано днес по време на изпълнението на ансамбъла на Русия, което ядоса сериозно Ирина Винер. Преди нашите момичета домакина от Италия направи силна тренровка.

Припомняме, че проблемът с електричеството бе доста сериозен точно по време на официалната церемония по откриването на Световното.