Невяна Владинова и Катрин Тасева имаха последно контролно състезание днес на базата на „Раковски“. Събитието започна отново в 11:00 часа, а залата бе пълна с желаещи да наблюдават двете грации, които ще ни представят на световното първенство в Песаро (30 август-3 септември). И този път указания след всяко изиграване даваше Илиана Раева. На контролното състезание присъства и бившият национален треньор на индивидуалното направление Ефросина Ангелова, която помага на Мексико. А именно националката на Мексико е на подготовка в България и взима участие в последните контролни състезания.

Невяна Владинова изигра добре първите си три композиции – на обръч, топка и бухалки. На лента се представи малко по-лошо, като имаше изпускане и оплитане на уреда. Катрин Тасева игра добре и показа новото си трико в съчетанието на лента на песента „Джелем, джелем“.

Илиана Раева бе доволна от представянето на двете и подобрението в някои елементи. Бранимира Маркова също сподели, че е харесала играта на момичетата.

Първата част от българската делегация заминава за Песаро на 26 август – Невяна Владинова и Катрин Тасева заедно с главния мениджър на националния отбор индивидуално Бранимира Маркова. С тях пътува и Илиана Раева. Ансамбълът все още е на лагер във Варна и днес също имаше контролно състезание. Тимът потегля за Италия чак на 31 август, тъй като играе в последните два дни на турнира.