Лудостта в бургаската гимнастика очевидно няма край. Миналата седмица треньорката на Олимпия Елена Симеонова придоби национална слава, след като дърпаше за ушите и унижаваше 11-годишно момиченце, а скандалът не спира да отеква.

Симеонова твърди, че поведението й не нарушавало добрия тон. Тя изрази мнение, че скандалът е инсцениран от конкуренцията й. Обществото се раздели на две – има хора, които защитават Симеонова и други, които са готови да я линчуват заради арогантното й поведение.

Днес "Флагман.бг" откри прелюбопитна подробност, която ще вкара допълнителен цвят в спортния скандал. В края на миналата седмица Бургаският окръжен съд се произнесе на втора и последна инстанция и осъди за обида Елена Симеонова. Действието си развива преди година, когато ръководителят на клуб Олимпия влиза в лют спор с майката на Петя Монева, която е в ръководството на конкуретния клуб Олимпия 74. Двете Олимпии ползват обща зала и скандалите при тях са ежедневие. На 9 октомври м.г. обаче напрежението е ескалирало до крайна точка и треньорките от двата клуба буквално се хванали за косите.

Елена Симеонова, която стана ясно и от видеорепортажа с момиченцено, че е изключително експанзимен нрав нападнала майката на Петя Монева вербално. „Ти не си жена, а мъж, айде ма, махай се, кой те пусна теб тук в тази зала“, казала й тя пред всички деца и продължила с обидите: „Ти си дърт миндил!“.

„Децата гледаха и се чудиха какво става. Започнаха да ме питат какво означава „дърт миндил“. Нямаше как да им обясня“, жалва се потърпевшата и настоява Елена Симеонова да бъде осъдена.

Самата Симеонова пред съда се оправдава, че думата „миндил“ в превод от арабски език означава „хартиена кърпичка“ и нямало защо да я осъждат. Адвокатите на потърпевшата обаче изтъкват силни аргументи, че все пак „миндил“ е общоприета обида за „лека жена“ и „уличница“.

И районният съд преди няколко месеца, и окръжният преди дни възприемат тези доводи и осъждат Елена Симеонова на глоба от 500 лева за нанесената обида. Присъдата, постановена от опитния съдия Георги Пепеляшев е окончателна и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че скандалите между двата клуба датират още от 2009 година, когато Петя Монева обвини Симеонова, че редовно е източвала пари от тогавашната Държавна агенция за младежта и спорта и Община Бургас, предназначени за нуждите на клуба. По онова време в Олимпия се подготвяха много национални състезателки, сред които Мария Матева, участвала на европейски и световни първенства, световни купи и Гран При. Впоследствие Петя Монева се оттегли от клуба и сформира нов с името Олимпия 74, като целият екип си тръгва с нея, а Симеонова остана треньор и председател на Олимпия.

Сумата по това дело е символична, но може да създаде сериозни проблеми на Елена Симеонова, предвид образуваното срещу нея досъдебно производство за случая с 11-годишната гимнастичка.