Четири от доскорошните състезателки в ансамбъла по художествена гимнастика на България официално са висшистки. Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова и Християна Тодорова завършиха бакалавърската си степен на обучение в НСА.

А днес три от тях присъстваха на церемонията по връчването на дипломите. Липсваше единствено Християна Тодорова, която заедно с Любомира Казанова е на турнир в Каламата (Гърция).

Трите абсолютни световни шампионки и бронзови медалистки от Олимпиадата в Рио де Жанейро облякоха тогите и сложиха традиционните шапки за дипломиране. Както е известно, и четирите момичета, продължават обучението си в НСА като магистри по спортна журналистика.

Освен това всички от ансамбъла останаха в сферата на спорта. Михаела Маевска е помощник треньор на Весела Димитрова в новия ансамбъл, Цветелина Найденова е треньор в ансамбъл девойки, Християна Тодорова е международен съдия и лице на спортна София 2018. Рени Камберова стана отговорник за спорта в родния си град Пазарджик.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ