Президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева за пореден път затрупа със суперлативи Ина Ананиева. Треньорът изведе ансамбъла ни до бронза на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

"Без Ина Ананиева сме за никъде. Тя постигна всичко с тези момичета. Сега нека да си почива и да се връща обратно в залата, че няма време", каза Раева при гостуването в bTV.

Това означава, че Ананиева ще продължи да бъде треньор на ансамбъла, който ще бъде в нов състав след края на състезателната кариера на сегашните "златни момичета" - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова.

"Ина Ананиева постигна всичко с тези момичета", отчете Раева, която говори и за всяко една от гимнастичките: "Трудно ми е да ги опиша по отделно, защото при мен те бяха малки, не си показваха реакциите и характера. В Рио обаче видях големи жени. Най-спокойна се оказа Ренета, но тя не позволява да й казват какво да прави, ако не иска. Само Михаела осъзнава какво се е случило. В Рио след състезанието, докато си правехме селфи на Копакабана ми каза: "Госпожо, не мога да си представя, че ще стана в понеделник и няма да отида на тренировка". Буба (б.р. - Любомира Казанова) е с уникална психика. Тя е единствената, която изигра шест подиумни съчетания без грешка. Цвети Найденова е най-универсалната гимнастичка, тя е безгрешна. След състезанието в Рио я попитах дали е бъркала някъде, а тя ми отговори "веднъж". Хриси е най-емоционална. Много я измъчихме с тези килограми, но в Рио беше страхотна. Свали 5 килограма за Олимпиадата", разкри Раева.