Заместник-министърът на младежта и спорта в служебното правителство Мая Тодорова присъства на официалното представяне на книгата „Златните 8“, написана от колегата ни Стефан Ралчев. Съдържанието e свързано с дългия път на националния ансамбъл по художествена гимнастика в периода 2009 - 2016 г. За това време осемте момичета от отбора на България спечелиха 81 медала и увенчаха бляскавата си кариера с бронзово отличие от олимпийските игри в Рио.

Мая Тодорова поздрави състезателките и треньорката им Ина Ананиева за постигнатите успехи. Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отвърна: „Благодаря, че ни уважихте, за нас е важна подкрепата на спортното министерство. Тази книга ще остави жив, истински и безкрайно емоционален спомен за един велик отбор, който мина през ада и през рая.“

Представянето на книгата „Златните 8“ събра елита на българската художествена гимнастика и десетки почитатели на емоционална церемония. 
Авторът Стефан Ралчев сподели любопитни моменти за срещите си с осемте гимнастички – Михаела Маевска, Ренета Камберова, Катрин Велкова, Елена Тодорова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова, Християна Тодорова и Любомира Казанова.

„Разкрихме се напълно и изцяло, разказахме всичко, каквото имаме да разказваме“, призна пред гостите Християна Тодорова.