Ансамбълът на България по художествена гимнастика от няколко дни е на лагер в Павел Баня. Момичетата на треньорите Весела Димитрова и Михаела Маевска са настанени в балнео и СПА хотел „Севтополис”, който разполага с всички добри условия за възстановяване и почивка.

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ели Бинева, Теди Александрова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Камелия Стоилова и Мадлен Сергеева спазват стриктно предписаните им програми за физическо натоварване и възстановяване. Осемте грации имаха нужда от почивка заради изключителния сгъстен календар от състезания в последните два месеца и половина. Само за изминалите няколко седмици те участваха на четири поредни световни купи – в Песаро, Ташкент, Баку и София, в които се представиха отлично.

Треньорът Весела Димитрова призна, че гимнастичките вече са очаквали почивката, тъй като наистина календарът, съставен от ФИГ, не бе съобразен по най-добрия начин. Наред с натоварванията във фитнеса и басейна, грациите не пропускат и да се забавляват.

В последните дни състезателките имаха велопоход, който покачи градуса на усмивки и забавление. В свободното си време момичетата показват умения и в билярда, но и залягат над учебниците. Ансамбълът ще остане на възстановителния лагер десетина дни, до около 19-20 май.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ