След нашето футболно поколение за първи път видях и разбрах как един цял народ може да бъде обединен около отбор. И така съвсем естествено и заслужено златните момичета се превърнаха в отбора на България...

Тези думи великият Христо Стоичков каза ексклузивно за книгата „ЗЛАТНИТЕ ОСЕМ”, която съвсем скоро ще излезе на пазара. Единственият българин носител на Купата на европейските шампиони и „Златната топка” е подготвил и други изненади за феновете на гимнастиката, които ще откриете в книгата.

И не само Стоичков, а още повече от десет български и световни знаменитости от различни видове спорт. Сред тях са много родни олимпийски и световни шампиони, чийто имена все още няма да разкриваме. Но голяма част от тях ще присъстват на предстоящата премиера.

Авторът Стефан Ралчев разкрива живота на осемте състезателки по художествена гимнастика, които бяха част от ансамбъла в периода 1 октомври 2009 година – 17 ноември 2016-та, когато беше бенефисът им. Любимките на България са - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Катрин Велкова, Елена Тодорова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова, Християна Тодорова и Любомира Казанова.

Издателство „Сиела” прави възможна появата на книгата „ЗЛАТНИТЕ ОСЕМ”.

Премиерата на книгата е на 25 април (вторник) от 18:30 часа в зала „Силует” в хотел „Маринела”.

Входът е свободен за всички фенове и приятели на художествената гимнастика.

Елате, за да се срещнете отново с любимите „златни момичета”, които донесоха десетки медали и радост на България. Елате, за да си вземете автограф, да се снимате или да поговорите със „златните момичета”. Те ще бъдат ваши домакини, а вие техните гости.

Очакваме ви!