Абсолютната световна шампионка от 2014 година с ансамбъла Християна Тодорова получи международно признание не от кого да е, а от една от най-големите гимнастички - Любов Черкашина. Двете се срещнаха в интересен сблъсък при гласуване за представител на Комисията на атлетите към ФИГ (Международната федерация).

След първи тур отпадна третата претендентка - Анна Ризатдинова, продължиха Християна Тодорова и Черкашина. На финала Черкашина получи 20 гласа, а Хриси остана с 16.

Чаровната българка, която освен световна, е европейска шампионка и медалистка от Олимпиадата в Рио, получи интересно предложение от победителката. Самата Черкашина предложи на присъстващите функциите да бъдат разделени на две - в индивидуалното направление и ансамблите. И добави Християна да отговаря за ансамблите.

Преди гласуването всяка една от претендентките имаше 4-5 минути, за да изнесе своята платформа на английски език. Хриси бе подготвила своята платформа в писмен вид на английски, руски и испански език. 

Пред залата резултатите чакаха с нетърпение Илиана Раева, Мария Петрова, Росина Атанасова и Деспа Кателиева. А вътре в залата бяха Невяна Владинова и Катрин Тасева. Всяка страна участник на световното първенство имаше право да гласува за една от трите претендентки - Черкашина, Християна Тодорова и Ризатдинова. 

Днешният ден е страхотно начало за международния опит, който Християна Тодорова започна да трупа още в началото на годината. Тя вече е международен съдия и се справя блестящо. 

Втората снимка е на Анна Недкова