Да си казал "довиждане", но да искаш да се върнеш. Да си чакал от доста време мечтаната почивка, но да искаш отново да тренираш. Другите да те смятат за "луда", но ти да се опитваш да им обясниш, че това е твоят живот. Представяме ви я с две думи - Михаела Маевска. Доскорошната капитанка на ансамбъла ни по художествена гимнастика. Момичето, което беше перфектно през всичките години на успехи. Железният войник на ансамбъла. Човекът, който можеше да направи всичко необходимо, за да поведе отбора. Характерът, който не трепна пред контузии и операции, за да осъществи мечтата - олимпийски медал.

ЕТО КОГА Е БЕНЕФИСЪТ НА ЗЛАТНИТЕ МОМИЧЕТА

Четирите грации обявиха края. Мишето беше една от тях. И всяка от останалите - Ренета Камберова, Цвети Найденова и Християна Тодорова, се отдаде на заслужена почивка. Някои отидоха на море, други отпускат по различен начин.

Знаете ли обаче къде беше Михаела и къде е в момента? Капитанката първо отиде на възстановителен лагер в Поморие??? Вместо да се изпъва на някой плаж у нас или в чужбина. "Така е свикнала. Толкова години след голямо състезание отборът има винаги възстановителен лагер. И тя реши да отиде в Поморие", споделиха пред БЛИЦ нейни близки.

"Искам да отида на лагера в Белмекен"... Това вече е прозвучало като тотален шок за всички. Да, точно така. Михаела Маевска, която обяви края на кариерата си, в момента е с новия ансамбъл на Белмекен. Там, откъдето започваше подготовката за големите битки и медали. Мишето помага на бъдещите "златни момичета". "Ти наистина ли искаш да бъдеш там? Няма ли да си починеш?", са само част от първите въпроси към грацията за решението й.

Това се казва любов. Тези момичета трудно ще излязат от ежедневието, наречено художествена гимнастика. Трудно се влиза в съвсем нов живот на свободно време по цял ден, а не на тренировки. "Не си представяме, че утре не сме на тренировка в залата", споделят грациите. Михаела доказва, че любовта към спорта не се изтрива за един ден...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ