Бенефисът на ансамбъла по художествена гимнастика наближава. Шоуто е на 17 ноември от 19:30 часа в зала "Арена Армеец". Агенция БЛИЦ вече представи на своите читатели интервю с председателя на федерацията Илиана Раева, която коментира подготовката и организацията около събитието. С помощта на сайта Beautyinsport.com ви представяме абсолютно всички композиции на любимите грации, откакто започна пътят им през 2010 година. Припомнете си на коя музика играха през отделните периоди, както и съчетанията им.

Припомняме, че в началото ансамбълът бе в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Катрин Велкова, Елена Тодорова и Цветелина Найденова. След това се присъедини и Цвети Стоянова, а накрая - тази пролет, се включи и Любомира Казанова. Единствено тя ще остане да се състезава и в новия ансамбъл, а останалите прекратиха кариерите си.

Едно от първите съчетания на "златния" ансамбъл е на поп фолк парчето на Малина "Леден свят". След това грациите минаха през "Крал Артур", "Фантома от операта", традиционни български произведения, дело на Георги Андреев и стигнаха до различната "Матрица" на Роб Дугън.

За феновете, които са позабравили как изглеждаха гимнастичките преди шест години, са клиповете със съчетанията им. Някои от момичетата спокойно могат да бъдат наречени "бебета" по това време - Християна Тодорова все още беше на 15 години на европейското първенство през април 2010 година в Бремен.  
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

2010 година
2 въжета и 3 ленти – „Леден свят“ на Малина
5 обръча – Once upon a December от „Анастасия“ на Дейвид Нюман
5 обръча – саундтрак на „Крал Артур“ на Ханс Цимер

2011 година
2 обръча и 3 ленти „Фантома от операта“ на Андрю Лойд Уебър
5 топки – „Прабългари“ на Георги Андреев

2012 година
2 обръча и 3 ленти – „Фантома от операта“ на Андрю Лойд Уебър
5 топки – „Лунната соната“ на Бетовен

2013 година
5 чифта бухалки – „Златната птица“ на Георги Стрезов
2 ленти и 3 топки – „Еуфория“ на Лорийн

2014 година
5 чифта бухалки – „Кръстопът“ на Георги Андреев
2 ленти и 3 топки – саунттрака на „Хензел и Гретел“ на Атли Орварсон

2015 година
2 обръча и 3 чифта бухалки – саундтрак на „Цар лъв“
5 ленти – „Жар птица“ на Игор Стравински

2016 година
2 обръча и 3 чифта бухалки – саундтрак на „Матрицата“ на Роб Дугън
5 ленти – „Ювиги хан“ на Георги Андреев

Програмите на ансамбъла в хронологичен ред