Треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова грабна приза за треньор на месец септември. Именно в първите дни на септември бе световното първенство в Пезаро, на което Симона Дянкова, Лаура Траатс, Елена Бинева, Мадлен Радуканова и Теодора Александрова спечелиха сребърен медал в многобоя и бронзов във финалите на три топки и две въжета.

„Благодаря за оказаната чест. Трудим се много всички треньори и резултатите са на лице. Благодаря и на федерацията по художествена гимнастика и на Илиана Раева, която прави всичко възможно, за да имаме добри условия“, каза Весела Димитрова.

"Двете съчетания на ансамбъла ще бъдат още малко променени и ще станат още по-сложни. Напаснахме съчетанията според новия правилник. Ще има леки промени, за да можем да събираме още повече точки в отделните елементи", коментира специалистката.

„Наблегнахме върху хореографията и артистичността. Сега на съдиите е доста по-трудно да оценяват особено, когато са два уреда в съчетанието. Нямат фишове пред себе си, съдийстват това, което виждат. И е важно отделните елементи да се виждат. И двете съчетания са много трудни. На това заложихме и заради това печелим“, завърши Весела Димитрова.