Японски майстор на оригами впечатли и зарадва българските състезателки по художествена гимнастика, които продължават лагера в град Мураяма. Мъжът изчака една от тренировките да приключи и подари на всеки един по едно оригами. Когато то се отвори има надпис Rose camp, както и миниатюрни гимнастички.

Майсторът призна, че за него и целия град е изключителна чест именно българските състезателки да проведат подготвителния си лагер. На една от последните тренировки пристигна посланикът на България в Япония Борислав Костов, който поздрави момичетата и целия екип и им пожела успешна подготовка и олимпийски медали, съобщава федерацията по художествена гимнастика.

Българската делегация бе поканена и на официален прием. Официални гости бяха българският посланик Борислав Костов и съпругата му. Присъстваха и доста високопоставени представители от японска страна.

Един от тях бе човек от "Мейджи Холдингс" - най-големият производител на кисело мляко в Япония, известен с българското кисело мляко. Компанията е производител на различни видове сладкарски изделия. Тя е един от спонсорите, които подпомагат четиригодишните лагери на националните отбори в префектура Мураяма.