Златната Християна Тодорова направи първи стъпки в телевизионната журналистика. Трябваше прохождането й да бъде плахо и несигурно като за всяко ново нещо, но доскорошната състезателка по художествена гимнастика показа завидни умения. Все едно е била зад коментаторския пулт години наред.

Хриси е гост коментатор на БНТ за Световната купа по художествена гимнастика, която се провежда от петък до неделя в зала "Арена Армеец". Петък (5 май) бе дебютът на европейската и световна шампионка, както и медалистка от Олимпиадата в Рио де Жанейро с ансамбъла. Точно десетина минути бяха нужни на Християна, за да навлезе в дълбоките води на не леката професия.

Идеята за коментарите на красавицата е да запознае зрителите с промяната на правилника в красивия спорт. Много често почитателите са изненадани от ниски или прекалено високи оценки без да знаят защо на практика съдиите отсъждат по този начин. Още с първите си коментари Християна обясни доста непознати неща за по-широкия кръг зрители на състезанията по художествена гимнастика.

Златното момиче внесе яснота за наказателните точки, които се отнемат при удар на уред в тялото, правене на допълнителни стъпки от състезателка или защо не се зачитат някои елементи макар на пръв поглед да са изиграни без изпускане на уреда.

Днес Християна продължава да краси коментаторския пулт, така ще бъде и в неделя, когато са финалите на отделните уреди за ансамбли и в индивидуалното направление.