Златното момиче и медалистка от Олимпиадата в Рио де Жанейро Ренета Камберова проведе Мастър клас в Монкофа (Испания). Урокът бе организиран от клуб по гимнастика Nahia de Moncofa, пише Красивата страна на спорта. Домакините представиха Рени като "истинско бижу на българската художествена гимнастика, чиято кариера приключва с с олимпийски бронзов медал и продължава 18 години, донасяйки й общо 140 медала от световни, европейски и национални шампионати“.

Всичко това стана възможно благодарение на треньора в клуба Дориана Иванов, близка приятелка на Камберова, която й гостува в Испания в края на месец февруари.

Рени призна, че двете тежки операции не са й попречили да преследва мечтата си. В залата тя говори за подкрепата на майка си и изтъкна нуждата да се полагат усилия. Грацията окуражи всички присъстващи момиченца да преследват мечтите си и добави, че остава с най-добри спомени от спорта.

На майстор класа присъстваха гимнастички от Кастейо, Борриана и Алкериес, заедно с тези от Монкофа, съобщава actualitatdiaria.com.