Две от златните момичета на България получиха доста отговорна роля. Вяра Ваташка и Цветелина Найденова бяха избрани за треньорски тандем на новия ансамбъл девойки по художествена гимнастика. Изборът бе днес, а другата кандидатура бе на Савина Ганчева и Мирослава Батаклиева.

Вяра Ваташка е олимпийска вицешампионка от Атланта 1996 година. Тя е и двукратна световна шампионка от Виена 1995-та и Будапеща 1996 година. Родена е през 1980 година и е завършила Националната спортна академия.

Цветелина Найденова е от любимия ансамбъл на България. Тя е двукратна световна шампионка - от Монпелие 2011 и абсолютна световна шампионка от Измир 2014-та. Цвети бе в ансамбъла, който зарадва България с бронзов олимпийски медал от Рио де Жанейро миналото лято. Найденова е гордостта на дългогодишната й треньорка в Славия - Диана Котева.

Цветелина Найденова е третата от четвъртата от златните момичета, която тръгва по треньорския път. Първа натам се насочи Катрин Велкова, която вече е главен треньор и президент на Локомотив София. След това Михаела Маевска стана помощник в настоящия ансамбъл на Весела Димитрова, а Любомира Казанова е треньор в клуб Левски-Илиана.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Олимпийската вицешампионка Вяра Ваташка (вляво)

Вяра като част от ансамбъла, който спечели сребърен медал през 1996 година