Представителките на най-успешния спорт в последните години – художествената гимнастика, отново обраха наградите. Този път на ежегодната церемония „Синя звездна класация”, която организират спортни клубове Левски.

Ина Ананиева, ансамбълът по художествена гимнастика и Невяна Владинова получиха призове в отделните категории.

Ина Ананиева бе наградена за треньор на годината в Левски. „Радвам се че съм част от Левски. Тук тренират и се подготвят най добрите деца не само в България, а в цял свят“, каза чаровната треньорка.

Нейните момичета бяха отличени като Отбор на годината. На церемонията бяха Михаела Маевска, Ренета Камберова и Християна Тодорова. Награди получиха още Любомира Казанова и Цветелина Стоянова, които също са част от Левски, но не присъстваха на събитието.

Красивата Невяна Владинова беше отличена за пробив в световния спорт. Грацията не присъства на церемонията, тъй като е на лагер с националния отбор във Варна. Наградата беше връчена от олимпийския шампион Таню Киряков и получена от Нешка Робева. „Желая на всички деца да имате устрема и да гоните върховете. Те не могат да се покорят, но поне да ги преследвате“, каза Робева.

На церемонията присъстваха много легенди, сред които великият борец Александър Томов, Георги Мърков, Таню Киряков, Нешка Робева, Иванка Христова, Ваня Гешева, Румяна Нейкова, Владо Николов и други.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Наградите в отделните категории

Най-перспективен отбор – баскетболистите с треньор Иван Гогов

Най-перспективен млад състезател – Миглена Селишка (борба) с треньор Петър Касабов

Пробив в световния спорт – Невяна Владинова (художествена гимнастика) с треньор Бранимира Маркова

Треньор на годината (жени) – Ина Ананиева (художествена гимнастика)

Треньор на годината (мъже) – Петър Касабов (борба)

Отбор на годината – ансамбъл по художествена гимнастика с треньор Ина Ананиева

Спортист на годината – Елица Янкова (борба) с треньор Петър Касабов

Награда за всеотдайност – Йордан Янков