Известността отваря много врати и прави живота по-лесен, но понякога води и до куриозни ситуации. Това пише германското сп. „Шпигел“ през лятото на 2004 г. относно любопитна случка с Франц Бекенбауер.

Преди 20 години Кайзера, който преди две седмици почина на 78-годишна възраст, става рекламно лице на мобилния оператор О2. Договорът носи на тогавашния президент на Байерн 2 милиона евро, отбелязва в. „Абендцайтунг“.

Допълнителна екстра позволява на Бекенбауер да си избере телефонен номер. Той е лесен за запомняне и съдържа общо осем шестици – 0176-6666666. Неизвестно защо Кайзера, който като футболист е известен с №5 на гърба си, се спира на шестиците.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Оказва се обаче, че изборът на легендата на световния футбол не е удачен и телефонът не спира да звъни всяка нощ. От другата страна на линията са... самотни мъже, които мислели, че звънят на номер за сексуални услуги. В Германия номерът със седем шестици често се използва за импулсни телефони с еротично съдържание, където жени говорят неприлични неща и задоволяват прищевките на мераклиите.   

Приживе Франц Бекенбауер е известен със своето спокойствие и никога от него не са били чувани думи от вулгарно естество. Въпреки дебелите си нерви, на Кайзера му писнало от среднощните позвънявания. Затова се обърнал към шефа на О2 Рудолф Грьогер с думите: „Руди, омръзна ми! Може ли да ми дадеш друг номер.“ Босът на компанията изпълнил молбата на известния си приятел, за да спре постоянния тормоз всяка нощ от възбудени мъже.