Taлантливият полузащитник на Левски Антоан Стоянов е част от младежкия национален отбор, който днес играе контролна среща с Азербайджан в Баку. 

Роденият в Кюстендил 19-годишен халф се присъедини към тима на селекционера Александър Димитров от Италия, където "сините" го отдадоха под наем на Емполи. Стоянов записа 12 мача за примаверата на италианския клуб. 

Юношата на Левски говори пред БЛИЦ Live и за бъдещето си:

"Благодаря за поканата. Чувствам се много добре физически, всичко е наред. В лагера всичко върви по план, тренираме здраво, условията са перфектни. Щастлив съм, че съм част от младежкия национален отбор. Напълно смятам, че имаме шанс да се класираме на европейското първенство. Всички момчета имат качества, много добре подготвени, играят в добри отбори в България и чужбина. Имаме шанс първо да победим Азербайджан в контролата, а след това да се класираме и на европейското първенство. Много благодаря на треньорския щаб за почиквателната. Винаги е чест и гордост да защитавам трибагреника", коментира Антоан Стоянов.

"В Италия научих много неща. Развих се изключително много в професионален и личен план. Някой може да каже, че е изгубена година, след като не съм играл много. Но аз смятам, че научих изключително много неща, много се развих. Играех за примаверата на Емполи, тренирах и с мъжкия отбор", продължи талантът. 

Връща ли се обратно в Левски? Антоан коментира бъдещето си (3:30 мин.)

Как се запали по футбола? Разказа и за първия си ден в Левски (4:00 мин.)



 
"Най-близък съм с Асен Митков, четири години живяхме в една стая в общежитието на Левски. Сега сме заедно и в младежкия национален отбор. Стремим се да се развиваме постоянно и да изкачваме най-високите върхове във футбола" (5:00 мин.)

"Уникален момент! Гордост е да си част от отбора с най-великата история в България. Бях на 16 години, когато попаднах в първия отбор на Левски. Неописуемо чувство" (5:30 мин.)

"Опитните кучета ми помагаха - Жоро Миланов, Ивелин Попов, Валери Божинов и Ники Михайлов. Много им благодаря. Много съм научил от Божинов, колоритна личност е. Велик е за българския футбол, заслужава уважение" (6:10 мин.)

"Мечтата от малък ми е да играя в Бундеслигата - в Байерн (Мюнхен). Искам и работя за това всеки ден. Знам, че ще постигна мечтата си" (7:25 мин.)

Антоан говори още за родния си Кюстендил, повдигна завесата и за любовта - "Много я обичам, помага ми изключително много. Без нея в Италия щеше да ми е адски трудно".

Какво пожела на любимия си Левски?

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ