ЦСКА 1948 може да се похвали с нов качествен вратар в лицето на Алекс Божев, който е поредният гост в БЛИЦ Live.

19-годишният пловдивчанин дочака своя миг и дебютира блестящо в мъжкия футбол. Божев пази на висота при победата на тима на Валентин Илиев с 2:0 срещу Локомотив (Пловдив) на "Лаута". Алекс дори се отчете с асистенция за страхотния гол на Бирсент Карагарен. 

Божев е младежки национал. С юношите до 17 години на България участва на европейското първенство до 17 г. в Израел през 2022 г. Записа мачове и за гарнитурите до 18 и до 19 г. Голямата му мечта - още от дете, е да пази вратата на Реал (Мадрид).

"Искам да се утвърдя и да се разчита постоянно на мен - не само в ЦСКА 1948, а и в националния отбор. А след това гледам смело напред към световния футбол. Искам да бъда най-добрият в България", започна Божев.

"Много тежка програма, получи се като маратон", разказа Алекс за уникалния случай от последните дни. Едва ли има друг футболист в професионалния ни футбол с 5 мача за една седмица. 

Специално за дебюта в мъжкия футбол научава в последния момент, че ще бъде титуляр: "Мотивацията ми се качи до небесата. Мачът на "Лаута" беше по-емоционален за мен".

"Нямаше уплаха преди мача с Локомотив (Пловдив), но като адреналин и очакванията - стоеше ми тук между гърдите. Кипях за този мач и го очаквах с нетърпение", каза Божев и обясни как Карагарен се пошегувал с него, след като му асистира.

"С нетърпение очаквам мачовете с грандовете, за да покажа, че съм готов футболист, искам да надграждам и да ставам по-добър. Чувствам се много силен, oсобено след толкова много мачове, които изиграх добре. Да, вратарите не се потим много, но е важна концентрацията", подчерта талантът.

"В efbet Лига се играе по-лесно, отколкото във "В" група", каза Божев и обясни защо е така.

Пловдивчанинът, минал през школата на Ботев (Пловдив), започва с футбола заради баща си, който също е бил вратар. Алекс разказа какво му е обещал.

"Тежко ми беше в училището, започвам нова страница в НСА", разказа още вратарят на ЦСКА 1948.

"Стремя се да се раздавам навсякъде, но най-вече във футбола гледам смело напред и без крачка назад", мотивиран е талантът.

"Половинката ми Александра е моята опора, винаги е до мен и ме подкрепя", подчерта Алекс и се обърна пред камерата ни към гаджето си и родителите си.

"Детската ми мечта е да стигна до Реал (Мадрид). Надявам се с добрите ми игри в бъдеще един ден да дойде офертата от "Сантяго Бернабеу", амбициран е Божев. 

"Има много излишни коментари в социалните мрежи", каза той за "Фейсбук" и "Инстаграм".

"Чувствам се изгряваща звезда", отбеляза Божев.

"Подражавам на вратаря на Манчестър Сити Едерсон. Обръщам му много голямо внимание - мачовете му, социалните мрежи, какво прави, как тренира... Едерсон ми е идол и искам да стигна неговото ниво. От българските вратари бих посочил Боби Михайлов", добави Алекс Божев. 

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ

 подкрепя българския спорт

efbet Лига - сезон 2024/2025